Fine Taste Good Living
Geniet van deze lekkere opwarmers
Geniet van deze lekkere opwarmers!
Bent u buiten druk om alles voor de Lente klaar te maken? Dan mag u uzelf zo nu en dan ook verwennen. Daarom hebben wij hier een aantal opwarmtips! Zodat u lekker in het voorjaarszonnetje kunt genieten.
Opwarmtip 1: Santa Marta Amaretto
Een klassieke Italiaanse likeur geproduceerd uit maceratie van geroosterde cacaobonen, vanillestokjes, abrikoospitten, kersen, bittere amandelen, zoete sinaasappelschil en zoete sinaasappelbloesem in water en alcohol. Na een korte maceratie, wordt deze infusie gedistilleerd en het verkregen product wordt gemengd met suikerstroop en de resterende alcohol. Hierna volgt het filteren en het bottelen.
Drink Santa Marta Amaretto puur, maar ook lekker in een kopje koffie (met een beetje slagroom ;-)
Land van Herkomst: Italië
Inhoud: 50 CL
Alcoholpercentage: 24% vol
Opwarmtip 2: Juttertje Kruidenbitter
Op Texel is jutten een eeuwenoude traditie. Bij nacht en ontij zijn stoere mannen op het strand (en soms zelfs in zee) aan het jutten. Doornat en koud wordt bij thuiskomst het Juttertje gedronken. Maar natuurlijk kunt u ook van deze kruidenbitter genieten, na een heerlijke fietstocht of wandeling, of gewoon omdat u daar zin in heeft.
Land van Herkomst: Nederland
Inhoud: 70 CL
Alcoholpercentage: 30% vol
Smaak: zachte zoete smaak gecreëerd met 14 verschillende kruiden
Opwarmtip 3: Dujardin Vieux
Het geheel eigen karakter van Vieux wordt in Dujardin onderstreept door het gebruik van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het merk Dujardin is rond het jaar 1920 ontstaan. In die periode is een eigen receptuur voor “Hollandse Cognac” ontwikkeld. Het resultaat is een 1e klas receptuur, waarin twee echte Franse bestanddelen worden verwerkt: Cognac en Eau de Vie.
Land van Herkomst: Nederland
Inhoud: 100 CL
Alcoholpercentage: 35% vol
Smaak: De smaak van Dujardin komt door een aantal ingrediënten met een lichte vanillesmaak wel heel dicht bij een zachte Cognac.
Opwarmtip 4: Country Lane Reserve Shiraz-Pinotage, Stellenbosch-Zuid Afrika
Een mooie laan met aan weerszijden wijngaarden en bomen, leiden naar het landhuis van de familie Rabie. Het uitzicht op de Helderberg, net ten zuiden van Stellenbosch is prachtig. Als het helder is, ziet u de oceaan. Hier liggen de 80 ha wijngaard waar de Country Lane wijnen vandaan komen.
Na de oogst worden de druiven gekneusd en 48 uur koel gehouden bij 15 ⁰C om het beste van elke druivensoort naar boven te halen. De Pinotage wordt eind februari geoogst en de Shiraz halverwege de maand maart. De vergisting van elke druivensoort vindt apart plaats in roestvrijstalen tanks, waarbij de hoed om de 4 uur met de hand wordt ondergedompeld om tannines, smaak en kleur aan de druiven te onttrekken (batonnage). De fermentatie duurt gemiddeld 5 dagen bij een temperatuur van 24-28 ⁰C. Daarna rijpt deze wijn 18 maanden in de kelders op gebruikte Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
Land van Herkomst: Zuid-Afrika
Druivensoort: Shiraz-Pinotage
Inhoud: 75 CL
Alcoholpercentage: 14.5% vol
Geur/ smaak: een donkerpaarse, kruidige wijn met kersen en rijpe aardbeien in de neus. Ook in de mond komen deze smaken terug met daaraan toegevoegd wat vanille waardoor de mond mooi gevuld wordt. Het zoete rode fruit is in goed evenwicht met de getoaste tonen van de houtlagering.
Klik hier voor alle aanbiedingen