Fine Taste Good Living
Nazomeren met deze cocktail en mixdranken
Nazomeren met deze cocktail en mixdranken!
Cocktails zijn er toch alleen tijdens de lente en zomer? Zeker niet! Cocktails kunnen gewoon het hele jaar door! Juist om die zomer vibes te behouden en wat meer gezelligheid in uw glas te creëren. En het is nog lekker ook! Wat natuurlijk het allerbelangrijkst is.
Een frisse cocktail met Le Prince Zebra Terret-Sauvignon
We worden steeds creatiever. Lekker wijnen samen dat doen we al, maar een wijn in een cocktail is wat minder bekend. Tijd om deze frisse wijn-cocktail bekender te maken.
Dit heeft u nodig:
- 1 fles Le Prince Zebra Terret-Sauvignon
- 300 ml citroenlimonade
- IJsblokjes
- 1 limoen
- 1 citroen
- 20 gr basilicum
Schenk 500 ml Le Prince Zebra Terret-Sauvignon in een karaf. Voeg 300 ml citroenlimonade toe en wat ijsblokjes. Snijd de citroen en limoen in schijfjes en doe deze samen met een paar takjes basilicum in de karaf. Tadaa! Een frisse en fruitige wijn-cocktail!
Tonic & Port!
Iedereen kent de Gin & Tonic, maar kent u deze al: de Portonic. Een heerlijke verfrissende, zachte
cocktail met bijvoorbeeld de port van Cálem Porto Lágrima en Fever Tree Indian Tonic. In vergelijking met een traditionele Gin Tonic is een Portonic wat zachter van smaak. Een goede basis voor de Portonic is de Cálem Porto White & Dry, met zijn zachte en frisse smaak van bloemen, citrus en appel. Dit, in combinatie met de frisheid en subtiele smaak van Fever Tree Indian Tonic en garnering van citroen en munt, maakt het een heerlijke cocktail.
Portonic | How to make
Vul het glas met ijsblokjes en doe hier de 50 ml Cálem Porto White & Dry en 50 ml Fever Tree Indian Tonic bij in en garneer met citroen of sinaasappelschillen en een takje munt of tijm!
Pink it up!
Bovenstaande cocktail is heerlijk, maar een unieke combinatie is een Pink it up! Portonic met Cálem Porto Rosé in de mix met Fever Tree Indian Tonic of 7UP en een garnering van sinaasappel, komkommer en munt. De Cálem Porto Rosé is vol en zacht met een zoete toets van frambozen, aardbeien en snoepjes. Dit maakt de cocktail heerlijk zoet, maar toch verfrissend. Dé trend voor op het terras!
Pink it up! Portonic:
- 50 ml Cálem Porto Rosé
- 100 ml Tree Indian Tonic of 7UP
- 1 schijf sinaasappel
- 1 schijf komkommer
Vul een longdrink met ijsblokjes en schenk de port en tonic in. Top af met een takje munt.
Klik hier voor nog meer mixtips inspiraties!